go Indonesia is jouw persoonlijke Indonesië reisadviseur! Met onze professionele contacten in Indonesië, de meer dan 15 jaar Indonesië reiservaring voor alle leeftijden kunnen wij een goed Indonesië reisadvies afgeven. Met onze eigen roots in zowel Nederland als in Indonesië kunnen wij voor jullie de brug slaan tussen deze twee al sinds lange tijd verbonden landen.

 
De lijn van prinsen (pangeran) en radens van Sumedang:
- Pangeran Sugih
- Pangeran Sugih (Pandji Soeryakoesoemah bin)
- Pangeran Pandji
- Raden Permadi (onze oom)
- Raden Panji Wardhana Danil (Daniel, onze neef)

 

Sumedang is niet de meest voor de hand liggende bestemming tijdens je reis door Indonesië. Toch heeft deze plaats een rijke cultuur en geschiedenis. Sumedang, dat 35 kilometer ten noordoosten van Bandung ligt, wordt misschien pas over een paar jaar ontdekt door meer toeristen, dus ben je op zoek naar authentiek Indonesië dan is dit misschien wat voor je. Sumedang staat vooral bekend om de tahoe. Een meerdaags verblijf in Sumedang kan in een op maat reis worden opgenomen. Deze 'signature experience' is nieuw en kent geen gelijke in Indonesië. De contacten welke wij hier hebben kunnen je elementen laten zien van de west Javaanse adat welke tot nu toe verborgen waren voor buitenstaanders.

Klik op de rode ‘markers’ en andere iconen voor meer informatie over de betreffende plaats of locatie

 

Hoewel er met uitzondering van Yogyakarta (speciale regio) officieel geen koninkrijken meer bestaan bestaat de adat wel degelijk. Onze familie is dan ook vereerd om deze adat aan jullie door te geven en jullie in te weiden in de gebruiken van het echte Indonesië (west Java). We maken voor sommige voorstellingen en lessen dan ook gebruik van het voormalig paleis (keraton) met zijn gebouwen zoals het gedung Pusaka (denk aan de kris Pusaka) met vele heilige krissen en de kronen van de voormalige vorst en vorstin.

Een korte opsomming van wat daar kunnen doen

1. Bezoek aan paleis/museum Sumedang. Ook vinden hier gedurende de 3 dagen de lessen bahasa, dansen en gamelan plaats.

2. Gezamenlijk Nasi Kuning leren koken en eten uiteraard.

3. Traditioneel west Javaanse dansen. Zowel voorstelling als introductieles.. 

4. Bezoek aan Gunung Kunci (Sleutelberg).

5. Bezoek aan de watervallen en thee tuinen op de heuvel. 

6. Voorstelling Kuda Renggong / Kuda Silat. 

7. Introductie in Pencak Silat.

 

 

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

Back to top