Midden Java Rootsreis

 Deze 11 daagse reis van 21 september tot 1 oktober 2017 is gecentreerd rond het Kota Lama festival van Semarang welke sinds 2012 een nieuw leven is ingeblazen en zal mede door uw deelname elk jaar worden herhaald.

Reisroute (kaart)

Mocht de kaart niet (duidelijk) zichtbaar zijn ververs dan deze browser pagina (F5) 

Midden Java, Jawa Tengah, het Venetië van Java wordt het nu ook genoemd.

Vele verhalen, vele legendes en herinneringen zijn hier achter gebleven.
Velen onder U zijn hier geboren, hebben een band of kennen midden Java van de kleurrijke verhalen van Opa en Oma voor het slapen gaan. “De Gordel van Smaragd”, veel groen, veel regenwouden, mooie plantages zijn Nederlandse legendes. De unieke samenstelling van cultuur, geschiedenis, overgebleven erfgoed, culinair, gastvrijheid en kleurrijke gebruiken zijn nu voor de een interessante belevenis om deze zelf te “onderzoeken”.

Vele Indische jongeren en kleinkinderen van mensen die ooit in Midden Java hebben gewoond, willen graag op zoek naar hun “roots”.
Het is heel spannend om het “zelf te beleven en te zien “, waar de verhalen van Oma en Opa hebben afgespeeld, het mooie land maar o zo ver weg...
Soms is er veel veranderd en kan men de “ouderlijke woningen” niet meer terug vinden, maar de cultuur, klimaat en gastvrijheid vormen voor velen toch een zekere “herkenning”, hier voel ik me thuis... Het is anders dan de verhalen maar ja... hier kom ik vandaan en dit is mijn 2e vaderland.

In 1983 is de Budi Santoso Foundation begonnen met een reünie voor mensen die ooit in Midden Java hebben gewoond met daarnaast een tour door midden Java, genaamd: de Midden Java reünie. Deze reünies zijn meer dan 10 keer met succes georganiseerd, maar is gestopt doordat velen ouder zijn geworden en minder mobiel zijn geworden. go Indonesia in samenwerking met
Oen’s Semarang Foundation en Vrienden van Kota Lama  wil vanaf 2017 deze tour weer opnieuw leven in blazen.

Samen zullen we deze tours één keer per jaar organiseren, geen reünie meer van de ouderen, maar een ontdekking en kennismaking voor de volgende generaties (2e maar vooral 3e generatie).
Het is belangrijk om vooral de 3e generatie kennis te laten maken met hun roots de Midden Java van nu...
Een leuke, vooral niet te toeristische tour door midden Java, waar men ook kennis kan maken met het leven in Midden Java zelf. Deze tour gaat over de spotlights van Jawa Tengah, maar ook via minder bekende “leuke plekken van toen”. Het is de bedoeling om elk jaar een ander programma samen te stellen, waar vooral leuke dingen te beleven zijn, maar vaak nog onbekend voor  toeristen.
Deze eerste tour heeft nog vele bekende attracties, maar vanaf volgend jaar proberen we met uw inbreng andere leuke en nog niet ontdekte plekken te laten zien en van het gewone leven op Java te laten genieten.

 

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Bezoek ons ook op

Back to top