Midden Java Rootsreis

Dit jaar organiseren we voor het eerst deze zeer uitgebreide, afwisselende en culturele Midden Java Rootsreis in samenwerking met o.a. de "vrienden van Kota Lama", Toko Oen te Semarang en het Indonesische bureau  van toerisme. Deze reis is uitermate geschikt voor alle leeftijden en voor diegene welke al meerdere keren naar Indonesie zijn geweest maar dit deel van Java nog niet hebben gezien. De meeste reizen slaan dit over en reizen alleen over Yogyakarta om vervolgens naar Malang (Bromo) en dan via oost Java naar Bali te reizen.
 
Ook voor diegenen welke hier hun eigen roots of die van hun (groot)ouders hebben liggen is deze reis een (her)ontdekking van de schatten van Midden Java. Deze groepsreis van 7 september tot en met 27 september 2018 is een uitgebreide reis door Midden Java met als extra het bezoek aan het Kota Lama festival te Semarang welke sinds 2012 een nieuw leven is ingeblazen.
 
Kota Lama betekent letterlijk Oude Stad en bestaat grotendeels uit gebouwen welke hun oorsprong hebben in het voormalig Nederlands-Indie. Nergens in de Indonesische Archipel zijn er zoveel gebouwen bewaard gebleven. Jaren lang zijn zij door gebrek aan geld en middelen verwaarloosd maar nu met een beter economisch klimaat worden zij, met behulp van Nederland, weer in ere hersteld. Men zegt nu dat deze gebouwen dan weer structureel in orde zijn maar nog wel de "ziel" missen. Door het terugkeren van Nederlanders, uiteraard nu als gasten en zeker op gelijke basis, kunnen we de "ziel" weer helpen terugkeren.
 

Reisroute (kaart)

Mocht de kaart niet (duidelijk) zichtbaar zijn ververs dan deze browser pagina (F5) 

Midden Java, Jawa Tengah, het Venetië van Java wordt het nu ook genoemd.

Vele verhalen, vele legendes en herinneringen zijn hier achter gebleven.
Velen onder U zijn hier geboren, hebben een band of kennen midden Java van de kleurrijke verhalen van Opa en Oma voor het slapen gaan. “De Gordel van Smaragd”, veel groen, veel regenwouden, mooie plantages zijn Nederlandse legendes. De unieke samenstelling van cultuur, geschiedenis, overgebleven erfgoed, culinair, gastvrijheid en kleurrijke gebruiken zijn nu voor de een interessante belevenis om deze zelf te “onderzoeken”.

Vele Indische jongeren en kleinkinderen van mensen die ooit in Midden Java hebben gewoond, willen graag op zoek naar hun “roots”.
Het is heel spannend om het “zelf te beleven en te zien “, waar de verhalen van Oma en Opa hebben afgespeeld, het mooie land maar o zo ver weg...
Soms is er veel veranderd en kan men de “ouderlijke woningen” niet meer terug vinden, maar de cultuur, klimaat en gastvrijheid vormen voor velen toch een zekere “herkenning”, hier voel ik me thuis... Het is anders dan de verhalen maar ja... hier kom ik vandaan en dit is mijn 2e vaderland.

In 1983 is de Budi Santoso Foundation begonnen met een reünie voor mensen die ooit in Midden Java hebben gewoond met daarnaast een tour door midden Java, genaamd: de Midden Java reünie. Deze reünies zijn meer dan 10 keer met succes georganiseerd, maar is gestopt doordat velen ouder zijn geworden en minder mobiel zijn geworden. go Indonesia in samenwerking met
Oen’s Semarang Foundation en Vrienden van Kota Lama  wil vanaf 2017 deze tour weer opnieuw leven in blazen.

Samen zullen we deze tours één keer per jaar organiseren, geen reünie meer van de ouderen, maar een ontdekking en kennismaking voor de volgende generaties (2e maar vooral 3e generatie).
Het is belangrijk om vooral de 3e generatie kennis te laten maken met hun roots de Midden Java van nu...
Een leuke, vooral niet te toeristische tour door midden Java, waar men ook kennis kan maken met het leven in Midden Java zelf. Deze tour gaat over de spotlights van Jawa Tengah, maar ook via minder bekende “leuke plekken van toen”. Het is de bedoeling om elk jaar een ander programma samen te stellen, waar vooral leuke dingen te beleven zijn, maar vaak nog onbekend voor  toeristen.
Deze eerste tour heeft nog vele bekende attracties, maar vanaf volgend jaar proberen we met uw inbreng andere leuke en nog niet ontdekte plekken te laten zien en van het gewone leven op Java te laten genieten.

 

 

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

GGTO

Back to top