Java is het centrale eiland van Indonesië. Zowel vroeger als nu bevonden zich hier de machtigste heersers over de gehele archipel. Deze heersers welke oorspronkelijk uit het verre India kwamen brachten ook een verfijnde cultuur, spiritualiteit en een goed geoliede samenleving voort. Voorbeelden van deze cultuur vind je bijvoorbeeld terug in Sumedang, het Dieng plateau en Yogyakarta. Ook de Nederlanders lieten hier hun sporen achter zoals we nog terug kunnen vinden in plaatsen als Jakarta (Batavia), Bogor (Buitenzorg), Bandung (het Parijs van het oosten), Malang en Semarang. Ga mee met de Bandung heritage trail en zie o.a. de gebouwen uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw (Art Deco en Jugendstil) of leer over de specerijen waar het vroeger allemaal om ging op een plantage. Zie grote 'leatherneck' zeeschildpadden eieren leggen of vaar met een prauw door de ongelovelijk mooie Green Canyon.

Klik op de groene markers en overige iconen om de bijzondere locaties te bekijken.
 

Beste tijd om te gaan

Zelfs in de regentijd kun je goed reizen in en door Java. Vaak valt er in de middag een korte hevige bui waarna het weer droog is. De droge tijd valt tussen februari/maart en half november. In het hoogseizoen (juli/augustus) zijn voor ons Nederlanders de prijzen doorgaans hoger voor vervoer en accommodatie en zal vooral Bali drukker zijn. De enige tijd om absoluut niet te reizen is net voor, tijdens en na het Suikerfeest (Idul Fitri het einde van de vastenmaand) omdat bijna alle Javanen dan huiswaarts keren (de plaats waar zij oorspronkelijk vandaan komen). Het Suikerfeest vindt plaats op 7 juli in 2016.

Java hoogtepunten:

Java heeft vooral voor Nederlanders een groot aantal hoogtepunten en bezienswaardigheden. Op de kaart zie je een voorbeeld van hoe je de hoogtepunten van Java kunt bezoeken. Van links (Jakarta) naar rechts (Banyungwangi aan de Oost kust) kun je reizen per privé auto (blauwe lijn) en de langere afstanden per trein (zwarte lijn). Je kunt Java op verschillende wijze ontdekken en bijvoorbeeld je reis aanvangen in Yogyakarta i.p.v. Jakarta. Ook de steden Semarang en Surabaya kun je met ons bezoeken. Een heel bijzondere ervaring is het bezoek aan de cultuurplaats Sumedang nabij Bandung. Hier organiseren wij voor jullie een onderdompeling in de west Javaanse cultuur en gewoonten (adat) met typische Javaanse zaken als gamelan, dans, pencak silat en natuurlijk leren koken.

Reis hier in een auto met een Engels sprekende chauffeur en per trein in de executive klasse met je eigen stoelnummer voor de lange afstanden. Slaap in gevarieerde accommodaties zoals een pension/losmen (van het Nederlandse logement) gerund door de lokale bevolking en afgewisseld met goede en soms luxere hotels. Waar je ook je oor ten ruste legt je zult als een gewaardeerde gast door de Javaanse bevolking worden ontvangen. Beleef het avontuur als je per jeep door de "Sea of Sand" de Bromo vulkaan gaat bekijken of de zeeschildpadden eieren ziet leggen aan het strand van het Meru Betiri National Park in oost Java.

Wij kunnen een op maat reis samenstellen voor iedere leeftijd. Zo hebben we ervaring met reizen met kinderen, tieners en jongeren en ouderen (de oudste klant tot nu toe was 89 jaar!) en hebben we zelf de halve wereld gezien met een backpack. Vraag hier informatie voor jouw reis aan.

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

GGTO

Back to top