Sumatra is met Kalimantan (Borneo) het groene hart van Indonesië. Beleef de primaire jungle en zie waarom dit beschermd dient te worden. Een Indonesische filosofie zegt dat voor elke ziekte (een negatief) een geneesmiddel (een positief) bestaat. Dit betekent dat deze oeroude regenwouden nog onontdekte rijkdom kunnen bezitten o.a. in de vorm van geneesmiddelen.

Reis door Sumatra en start je reis in Medan, ga naar het Gunung Leuser National Park en maak een meerdaagse jungle trektocht. Bezoek het grootste kratermeer ter wereld de Danau Toba (danau betekent meer in het bahasa Indonesië). Na een week kun je je reis voortzetten met een binnenlandse vlucht naar je volgende Indonesische bestemming of reis door met je eigen auto met chauffeur en bezoek o.a. Bukittinggi en wandel door de canyon het karbouwen gat genoemd. Reis door en steek de evenaar over en eindig in Padang en vlieg van hieruit door naar je volgende bestemming.

Klik op de rode ‘markers’ op de kaart voor meer informatie over een specifieke plaats

Sumatra Highlights

­

Lounge een paar dagen op de koele oevers van Danau Toba en kom in contact lokale Batakkers. Een goede kennis van ons is een echte Batak Toba en is hoofd van de regionale gezondheidsdienst geweest en ondersteunt het ecotoerisme in de regio.

 

Wandelen tot boven de wolken om de dampende toppen van de vulkanen rond de heuvel stad Berastagi

 

Zwem met haaien en schildpadden in de koraalriffen van Pulau Weh, een onderwater paradijs

 

Ontdek de cultuur van de matrilineaire Minangkabau bevolking in de slaperige Harau Valley en ga mee naar het spectaculaire Danau Maninjau (danau betekent meer in het bahasa Indonesia). Iedere streek in Indonesië heeft zijn eigen specialiteiten (oleh oleh geheten) zo is de specialiteit van de Minangkabau de rendag (een pittige runderstoofpot hier ter plaatse van karbouwenvlees bereid)

 

Wij kunnen een op maat reis samenstellen voor iedere leeftijd. Zo hebben we ervaring met reizen met kinderen, tieners en jongeren en hebben we zelf de halve wereld gezien met een backpack. Vraag hier informatie voor jouw reis aan.

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

Back to top