Het is officieel: de Indonesische president Joko 'Jokowi' Widodo heeft de visumvrijstelling voor Nederlandse toeristen op 9 juni 2015 goedgekeurd. Deze maatregel is op 10 juni 2015 in de wet vastgelegd. Nederlandse reizigers hebben geen visum meer nodig om Indonesië binnen te mogen komen.
In een brief van het Indonesische ministerie van Justitie en Mensenrechten d.d. 11 juni 2015, gericht aan de Indonesisch immigratiedienst staat dat Nederlandse toeristen bij aankomst in Indonesië, in hun paspoort een inreisstempel krijgen met daarboven de tekst 'tourism purpose only'.

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor deze visumvrijstelling: de visumvrijstelling geldt voor een kort verblijf tot maximaal 30 dagen en kan niet worden verlengd of omgezet in een verblijfsvergunning; het moet gaan om een toeristisch bezoek; de visumvrijstelling wordt alleen gegeven aan toeristen die Indonesië binnenkomen via negen door de overheid vastgestelde toegangspoorten.
 
De toegangspoorten bestaan uit vijf luchthavens en vier zeehavens.
Luchthavens: Soekarno-Hatta (Jakarta), Ngurah Rai (Bali), Kuala Namu (Medan), Juanda (Surabaya), Hang Nadim (Batam).
Zeehavens: Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang), Batam Center (Batam), Sekupang (Batam), Tanjung Uban (Riau).
 
Wil je langer in Indonesië verblijven dan is het mogelijk het visum voor nogmaals 30 dagen te verlengen. Kijk in ieder geval op de website van de Indonesische ambassade. Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden welke je al in Nederland kunt regelen. Zo is er het social visa (als je je roots gaat bezoeken is dit uiteraard een mogelijkheid!). Wij helpen je wel als je formulieren vanuit je familie of relaties vanuit Indonesië nodig hebt.
 
Middels onze widget kun je bij het CIBT hier jouw visum services aanvragen (10% korting):

 

 

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

GGTO

Back to top