Midden Java, Jawa Tengah, het Venetië van Java wordt het nu ook genoemd.
Vele verhalen, vele legendes en herinneringen zijn hier achter gebleven.
Velen onder U zijn hier geboren, hebben een band of kennen midden Java van de kleurrijke verhalen van Opa en Oma voor het slapen gaan. “De Gordel van Smaragd”, veel groen, veel regenwouden en mooie plantages zijn onderdeel van vele Nederlandse legendes. De unieke samenstelling van cultuur, geschiedenis, overgebleven erfgoed, culinair, gastvrijheid en kleurrijke gebruiken zijn nu voor “the next generation ”een interessante belevenis om deze zelf te “onderzoeken”.
Vele Indische jongeren en kleinkinderen van mensen die ooit in Midden Java hebben gewoond, willen graag op zoek naar hun “roots”.


Het is heel spannend om het “zelf’ te beleven en te zien “, waar de verhalen van Oma en Opa hebben afgespeeld in dit mooie land maar o zo ver weg...


Soms is er veel veranderd en kan men de “ouderlijke woningen” niet meer terug vinden, maar de cultuur, klimaat en gastvrijheid vormen voor velen toch een zekere “herkenning”, hier voel ik me thuis... Het is anders dan de verhalen maar ja... hier kom ik vandaan en dit is mijn 2e vaderland.
Van 22 tot en met 25 september is er nu in Semarang het Pasar Sentiling of ook wel het Kota Lama (oude stads) Festival. Dit festival is gebaseerd op de koloniale tentoonstelling van 1914 met veel nostalgie en gegoten in een eigentijdse saus. Een unieke manier om de koloniale sfeer van toen te herbeleven. Dit festival is opgezet door de Indonesiërs zelf bij wie nu ook een heimwee naar ons gezamenlijke verleden is ontstaan.
Ga nog dit jaar met go Indonesia om dit “Kota Lama festival” te beleven. Meer informatie vindt je op onze website en in onze nieuwsbrief (geef ons je email adres). Aangezien de gehele programmering nog niet geheel bekend is willen wij je graag middels een nieuwsbrief op de hoogte houden. Deze belevenis kan opgenomen worden in een geheel naar jouw of jullie behoefte en budget afgestemde opmaat reis.


Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-16168298
E: info@go-indonesia.nl

Bezoek ons ook op

Back to top