Terug naar de koffie roots!

Intro

Nederlanders waren de eersten welke met de koffieteelt experimenteerden buiten het gebied van oorsprong (Arabië en Ethiopië).  Zo smokkelde zij de zaden al in 1696 naar west Java en begonnen zij de geschiedenis van de west Javaanse koffie cultuur.  Dit bleek een succes en in 1711 werd de eerste Java koffie vervoerd naar Amsterdam waarna zij in volgelvlucht de Europeesche markten veroverden. Lange tijd (en zelfs nu nog) was het woord Java synoniem voor koffie.

Na deze eerste uittocht van de koffie cultuur werd zij op vele anderen plekken op de wereld (o.a. Sumatra, zuid Amerika) eveneens verbouwd en geëxporteerd en raakte de Java koffie langzamerhand in de vergetelheid.

Met behulp van onderzoek en interventie van o.a. Indonesische universiteiten heeft men de productie van Java koffie weer in oude glorie hersteld. De kwaliteit staat daarbij centraal en dit geldt niet alleen voor de koffie maar ook voor de directe omgeving van de voormalige Nederlands-Indische plantage.  Zo is het dorp waar de koffiewerkers leven en wonen een onderdeel van de plantage waarbij ook zorg wordt gedragen voor het complete welbehagen van de arbeiders (scholing, medische en geestelijke zorg e.a.) met o.a. een eigen ambulance dienst.


Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

GGTO

Back to top