Middels onze reiselementen kunt U gemakkelijk zelf Uw Indonesië reis samenstellen. Indien U meerdere elementen wilt gaan koppelen vult U voor een van de elementen het bijbehorende boekingsformulier in en vertelt ons per email of telefoon welke andere elementen U daaraan wilt koppelen zo hoeft U niet alles op nieuw in te vullen.

De reiselementen West Java (of West Java Special, West Java Malabar) zijn direct te koppelen aan het reiselement Java en Bali. Wilt U Sumatra of Sulawesi of een van de andere reiselementen koppelen dan zullen er nationale vliegtickets bijkomen en ook deze kunnen wij voor U regelen. Momenteel zijn de prijzen voor 2018 nog niet bekend maar deze zullen niet veel afwijken van de huidige prijzen voor 2017.

De legendarische Javaanse koffie boon.
 
Het verhaal van de Javaanse koffiebonen begon helemaal terug in 1696 toen West-Java door de Nederlanders als onderdeel van de kolonie werd gekozen om als eerste locatie in de wereld te dienen voor koffieteelt buiten Arabië en Ethiopië en wel op de vulkaan Malabar.
 
De koffie in West-Java is dan ook de eerste door de Nederlanders in den verre geoogste en uitgevoerde koffie en wel in 1711.
 
Deze Java koffie werd zo goed ontvangen, dat de term "Java" langzamerhand synoniem is met "koffie".  De soort "Java Arabica" was ook gerenommeerd als premium en speciale koffie. Vandaag, na veel interventie, onderzoek en steun van de Indonesische overheid en koffie liefhebbers is deze "Java Arabica" koffie weer in zijn oude glorie hersteld, waardoor de naam West-Java Arabica, vaak "Java Preanger" en zijn land van herkomst; tanah Sunda (land van Sunda) om haar positie in de wereldwijde koffiemarkt terug te vorderen.
 
Wij bieden dan ook exclusief deze ervaring zowel als complete reis als afzonderlijk reiselement aan. Zowel in de complete reis als in ons reiselement zijn accommodatie, vervoer en vermaak inbegrepen. Je leert o.a. het gehele koffieverwerkingsproces en tijdens de workshops de verschillende manieren om koffie te bereiden (denk bv. aan de Vietnamese drip). Je verblijft bij de lokale bevolking en word opgenomen in hun gemeenschap. Malabar is dan ook een hechte gemeenschap waarbij de plantage eigenaren op vele manieren bijdragen aan het welvaren van de gemeenschap. deze kaart van Java en Bali vindt je de reisroute van dag tot dag en van links naar rechts. Je kunt op symbolen/iconen klikken voor meer info. Versleep de kaart en zoom in op het gebied dat je wilt bestuderen en klik op de verschillende iconen.

Reisroute (kaart)

Op deze kaart van Java en Bali vindt je de reisroute van dag tot dag en van links naar rechts. Je kunt op symbolen/iconen klikken voor meer info. Versleep de kaart en zoom in op het gebied dat je wilt bestuderen en klik op de verschillende iconen. 

- De markers (ballonnetjes) geven de plaatsen weer waar we langskomen en- of overnachten.
- Al de andere iconen staan voor de bijzondere plaatsen welke we gaan of kunnen gaan bezoeken. 
- De blauwe routelijn is onze reis per bus.
- De 1e zwarte lijn is onze treinreis van Bandung naar Kroya (midden Java) en deze reis per trein duurt ongeveer 6 uur
- De 2e zwarte lijn is onze treinreis tussen Yogyakarta en Malang
- De 1e (korte) rode lijn is de ferry tussen Java en Bali (onze bus gaat mee) en deze reis duurt 1:45 uur
 
Mocht de kaart niet (duidelijk) zichtbaar zijn ververs dan deze browser pagina (F5) 

 

 

 

 

 

Terug naar de koffie roots!

Intro

Nederlanders waren de eersten welke met de koffieteelt experimenteerden buiten het gebied van oorsprong (Arabië en Ethiopië).  Zo smokkelde zij de zaden al in 1696 naar west Java en begonnen zij de geschiedenis van de west Javaanse koffie cultuur.  Dit bleek een succes en in 1711 werd de eerste Java koffie vervoerd naar Amsterdam waarna zij in volgelvlucht de Europeesche markten veroverden. Lange tijd (en zelfs nu nog) was het woord Java synoniem voor koffie.

Na deze eerste uittocht van de koffie cultuur werd zij op vele anderen plekken op de wereld (o.a. Sumatra, zuid Amerika) eveneens verbouwd en geëxporteerd en raakte de Java koffie langzamerhand in de vergetelheid.

Met behulp van onderzoek en interventie van o.a. Indonesische universiteiten heeft men de productie van Java koffie weer in oude glorie hersteld. De kwaliteit staat daarbij centraal en dit geldt niet alleen voor de koffie maar ook voor de directe omgeving van de voormalige Nederlands-Indische plantage.  Zo is het dorp waar de koffiewerkers leven en wonen een onderdeel van de plantage waarbij ook zorg wordt gedragen voor het complete welbehagen van de arbeiders (scholing, medische en geestelijke zorg e.a.) met o.a. een eigen ambulance dienst.

Bedrijfsgegevens

go Indonesia
Veenwortelstraat 107
6841KL Arnhem
Kamer van Koophandel 61291811
SNS IBAN NL09 SNSB 090 2344 242

Contact

T: 026-3219588
M: 06-44137031
E: info@go-indonesia.nl

Lid VvKR.

 

GGTO

Back to top